Misschien heeft uw kind al een actieve start gemaakt bij onze kaboutergroep. In dat geval zal het in januari vanaf het jaar waarin het 7 wordt doorstromen naar de C-pupillen en mini-pupillen groep. Mocht uw kind nog geen ervaring hebben met atletiek, al dan niet bij Atletiekvereniging SPRINT: geen enkel probleem. De ontwikkeling en opbouw gaat heel geleidelijk en is voor elk kind te volgen. Belangrijkste verschil met de kaboutergroep is de mogelijkheid om twee keer per week te komen trainen. (voor trainingstijden zie het menu)

De inhoud van de trainingen is speels, gevarieerd en nodigt uit om te bewegen. Korte sprintjes van een aantal seconden in allerlei richtingen en richtingveranderingen zijn al goed ontwikkelbaar. Zo nu en dan overschatten ze hun eigen kunnen nog een beetje en blijkt toch echt dat ze flink moe kunnen worden van steeds maar voluit te gaan. Niet alles lukt meteen zoals ze gedacht hadden. Ook dat hoort bij het leerproces.

Langzaam maar zeker ontdekken ze een voorkeur voor een linker of rechter afzetbeen met springen. Ze komen erachter welke arm ze het liefst gebruiken om met een bal of ring te gooien. Met leuke fantasierijke oefeningen en spelletjes wordt dit door de trainers gestimuleerd. Ze spelen en trainen inmiddels ook al wat meer met elkaar dan naast elkaar en begrijpen de uitleg van de trainer steeds beter. Samen plezier hebben is het allerbelangrijkste. Voor het eerst wordt er aandacht gegeven aan het netjes lopen een ervaren ze verschil in aanloop en afzet bij ver- en hoogspringen. Ze doen het overigens op deze leeftijd nooit fout!

Verwachtingen van u als ouder en verzorger

Uw kind zal in deze groep al wat meer aanwijzingen krijgen dan bij de kaboutergroep voor wat betreft de uitvoering van een beweging die al lijkt op een echt atletiekonderdeel. Met eindvormen heeft het nog niets te maken. U kunt erop vertrouwen dat de trainers weten welke belasting het beste bij uw kind past. Een brede basis, daar gaan we voor!

Vragen?

Zijn er vragen over de training of de trainingsinhoud, kunt u natuurlijk altijd de trainer of iemand van het technisch kader benaderen.