Je bent al 9 jaar oud, of misschien bijna. Stilzitten is niks voor jou. Je zou willen leren hoe je het hoogste of het verste kunt springen. Zo hard mogelijk rennen over korte of langere afstand, hoe doe ik dat? Ik ben nog niet zo sterk, kan ik dan toch kogelstoten of een bal werpen?

Bijna elk kind van deze leeftijd wil ontdekken waartoe het in staat is. Hoe het zichzelf kan verbeteren en hoe het presteert ten opzichte van andere kinderen. Denkt u uw kind in deze vragen te herkennen, dan is Atletiekvereniging SPRINT hét antwoord!

Twee keer in de week, op woensdag en zaterdag leren de kinderen wat atletiek training betekent. Op een positieve gelijkwaardige manier stimuleren onze trainers uw kind om zijn of haar grenzen te verkennen. Soms door middel van speelse opdrachten waarin het onbewust wordt voorbereid op de uitvoering van een atletiekonderdeel. Ze doen misschien al een echte warming-up met inlopen, voorzichtige draai- en zwaaioefeningen of krachtspelletjes met het eigen lichaam.

In weer andere trainingsblokken ervaren ze het ‘echte’ werk. Basistechniek-training noemen wij dat. Onze C-pupillen hebben al een beetje gevoeld wat netjes hardlopen of rennen betekent. B-pupillen leren in hun trainingsjaar hoe nette uitvoeringen van andere atletiekonderdelen eruitzien. Of het ook zo lukt is niet het belangrijkste. We leggen uit waarom de ene manier beter werkt dan de andere. De trainers doen het daarnaast allemaal voor. Uw kind zal het kunnen begrijpen en willen proberen. Meer verwachtingen hebben we niet.

Waar zien we het resultaat van alle inspanningen? Op de wedstrijd! Het past prima bij de ontwikkelingsfase van uw kind om af en toe eens mee te doen aan een wedstrijd. Onze trainers zullen dit in ieder geval op een respectvolle manier proberen te stimuleren. De kinderen worden vooraf goed voorbereid. Het deelnemen is belangrijker dan winnen! Ze steunen elkaar. Juichen om prestaties van andere kinderen. Hopelijk staat ook u als ouder of verzorger in de nabije toekomst langs de kant van de baan om uw kind, maar zeker ook alle andere kinderen aan te moedigen?!