Spelen staat voorop en goed presteren mag! Dat is ons motto in de A-pupillengroep van Atletiekvereniging SPRINT. Train je al eventjes bij ons en word je dit jaar 10, dan zul je als eerstejaars A-pupil een belangrijk verschil merken met de B-pupillen groep. Jongens en meisjes trainen vanaf nu in gescheiden groepen. Misschien een beetje wennen, maar daar is alle ruimte voor.

Word je 10 of ben je 11 jaar en lijkt atletiek jou ontzettend leuk, wat wij natuurlijk helemaal begrijpen, dan ontvangen we je graag als eerste- of tweedejaars A-pupil in een jongens- of meisjesgroep.

Bij SPRINT is elk kind gelijk. Toch houden vanaf nu wel rekening met de verschillen in groei en ontwikkeling tussen meisjes en jongens. Is het u opgevallen dat meisjes eerder beginnen met de lengtegroei? We zeggen wel eens met een grapje: ‘meisjes zijn sneller dan jongens’. In zekere zin is dat ook zo. Meisjes zijn bijvoorbeeld eerder in staat om het uithoudingsvermogen te trainen. De sprintjes mogen al wat langer en zwaarder worden. Meestal hebben ze technieken iets sneller onder de knie dan jongens. Er worden lichamelijke en emotionele ontwikkelingen in gang gezet die wij als vereniging niet willen negeren.

Atletiek specifiek richten onze trainers zich in deze leeftijdsfase vooral op het uitbouwen van loop-, werp- en springtechnieken richting ‘eindvorm’. Daarmee bedoelen we de wedstrijduitvoering. Trainers ontdekken op welke wijze uw kind het beste resultaat kan en wil bereiken. Kinderen leren het meeste door te ervaren, te voelen: ‘het doen’. Hierbij worden geen regels of verplichtingen opgelegd door de trainer. Ze houden het graag positief en richten zich op een open en positieve ontwikkeling.

Warming-up wordt een vast onderdeel als start van de training. Spelletjes groeien uit tot gerichte spelvormen die een nuttige en doelgerichte bijdrage aan de ontwikkeling van atletiekprestaties leveren.

Oefenstof, ofwel de inhoud van de training, wordt afgestemd op de wedstrijdplanning. De beste prestaties volgen meestal als de kinderen uitgerust en met zin aan de start verschijnen. 

Vragen?

Zijn er vragen over de training of de trainingsinhoud, kunt u natuurlijk altijd de trainer of iemand van het technisch kader benaderen.